Dimphy

Ik ben leraar verpleegkunde en heb jarenlang in verschillende takken van de gezondheids- zorg gewerkt.

Na 15 jaar yoga, dans en veel sporten kwam ik Chi Neng Qigong tegen. Ik voelde bijna direct een grote uitwerking na het doen van de oefeningen en ben intensief gaan trainen. Mijn gezondheid verbeterde echt opmerkelijk en na anderhalf jaar ging het zo goed met me dat ik besloot om de opleiding tot instructeur te volgen. Ik heb ontzettend veel plezier in het trainen en ik wil dat deze simpele oefeningen voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar zijn. Inmiddels ben ik gecertificeerd Level 1, Level 2 en Kinder Chi Neng Qigong instructeur en geef sinds 2007 les. Sinds 2013 verzorg ik een Masterclass voor het Chi Neng Institute Europa. In 2012 heb ik de opleiding voor Systemisch Werk (familie opstellingen) afgerond en in 2014 de opleiding 'Heel de Mens' tot lichaamsgerichte coach.

De manier waarop ik in het leven sta is nogal veranderd sinds ik Chi Neng Qigong beoefen. Lichamelijk ben ik veel sterker geworden, emotioneel ben ik beter in balans en ik stap veel makkelijker over tegenslagen en veranderingen. Ik weet beter wat ik wil en heb plezier en vertrouwen in het leven en mezelf.

"Ik ben niet eerder een methode tegengekomen die het allemaal in zich heeft om zo veel sterker in het leven te komen staan".

Dimphy

Dimphy van Alphen

Instructeur Level 1 en 2, Kinder Chi Neng Qigong, familie opsteller en lichaamsgericht coach.

Mijn lessen zijn gebaseerd op de pure Zhineng Qigong vorm van Dr. Pang Ming.

Door de jaren heen heb ik van vele leraren in Nederland en China les gehad, hierbij ben ik in het bijzonder geinspireerd door Patricia van Walstijn van het Chi Neng Institute, teachers Li Hongsi, Liu Jun en Wei Qi Feng uit China, Ooi Kean Hin uit Maleisië, Jianshe, Zou Ping en andere leraren van het Hexianju Center in Hainan, China.

Mijn ervaring met Chi Neng

Lieselotte

- Lieselotte assisteert bij de 4- daagse workshops, organiseert en geeft mede de ouder-kind workshops en valt soms in bij de wekelijkse lessen. -

Al enkele jaren heb ik de kracht van Chi Neng Qigong mogen ervaren. Sinds 2008 kom ik al bij Dimphy op les en sindsdien is er een wereld voor mij open gegaan. Een wereld die in mijn ogen klopt, een wereld vol schoonheid, een wereld die er altijd geweest is, maar ik zag hem niet.

Ik werd in 2007 moeder van een tweeling en dat was het moment dat ik niet meer kon ontkennen dat het bij mij totaal ontbrak aan energie. Tijd voor mezelf kon ik al helemaal niet toelaten. Om niet helemaal in te storten ging ik op zoek en stuitte op een advertentie Chi Neng Qigong bij Yishi.

Dit voelde meteen goed!
Naast de lessen kon ik nu ook zelf thuis aan de slag met Chi Neng. Al snel kreeg ik een enorme energieboost, maar dat niet alleen. Chi Neng geeft me kracht, inzichten, duidelijkheid en liefde. Het is een pure, zuiver vorm om jezelf te leren kennen. Maar voornamelijk heeft Chi Neng me laten zien dat het leven veel simpeler, logischer en eenvoudiger is dan ik dacht.

"In deze complexe wereld wil ik graag Chi Neng Qigong doorgeven, zodat we terug kunnen naar de eenvoud om weer de schoonheid van het leven te kunnen zien.".

LieselotteLieselotte Bekkers

Ik heb de kunstacademie gedaan en nu ik bijna klaar ben met mijn opleiding Chi Neng Qigong level 1, zie ik dat je net zo geraakt kunt worden door Chi Neng als door ’n mooi beeld, schilderij of door muziek. Een kunstvorm vertaalt het binnenste van de ziel, de essentie van het leven en dat doet chineng ook.

Elmer

Elmer organiseert en geeft mede de "Familie Opstellingen en Chineng" workshops.

Rond de eeuwwisseling kwam ik 'per ongeluk' in aanraking met familieopstellingen en na die ervaring wist ik één ding absoluut zeker: ik word familieopsteller. Ik zei mijn baan als projectmanager vaarwel en drie weken later zat ik op de opleiding Familieopstellingen bij Wolfgang Könighaus in Duitsland.
Mijn leven is vanaf toen totaal veranderd en op een diepe en stille manier gaan bruisen. Na mijn opleiding in Duitsland ben ik me verder gaan bekwamen in het opstellen voor organisaties en bedrijven. Een tijd lang heb ik voor het Bert Hellinger Instituut gewerkt als begeleider van workshops in familieopstellingen en als co-trainer naast Jan Jacob Stam in de opleiding ‘Systeemdynamiek in Organisaties’.
Sinds 2003 ben ik samen met mijn vrouw Angeli Basten een centrum gestart voor het geven, en later ook voor het onderwijzen, van familie- en organisatieopstellingen; het Instituut voor Systemisch Werk. Als instituut bieden we inmiddels verschillende opleidingen en trainingen aan in systemisch werk voor particulieren en professionals in binnen- en buitenland.

Het bezig zijn met systemisch werk, en dit andere mensen te leren is mijn passie. Door met dit werk bezig te zijn en me daarin helemaal over te moeten geven aan het niet-weten, merk ik dat ik steeds meer in contact kom met de essentie van het leven.

Elmer Hendrix

Familieopstellingen samen met Chi Neng Qigong is voor mij een volkomen natuurlijke combinatie. Ze vullen elkaar aan en verdiepen elkaar.

Jolanda

Jolanda organiseert en geeft mede de "Chineng en Stembevrijding" workshops.

Jolanda van Echten, geboren in Drenthe, is na haar studie HEAO Bedrijfseconomie al snel in diverse managementfuncties terecht gekomen en heeft uiteindelijk in 2008 haar eigen interim bedrijf opgestart. Als projectmanager heeft ze voor diverse bedrijven en organisaties gewerkt. Omdat de menskant haar altijd al biologeerde - wat beweegt mensen, waar worden ze enthousiast van en waarom doen ze zoals ze doen - heeft ze zich verder ontwikkeld in zaken zoals Verandermanagement en NLP, en heeft ze in 2012 en 2013 de opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen afgerond bij Centrum voor Systemische Opstellingen.

In 2013 kreeg haar leven een drastische wending omdat vrij plotseling haar beste vriendin en haar vader kort na elkaar overleden. De enorme impact van deze gebeurtenissen maakte dat ze door een periode van immens verdriet en verwarring ging, waarbij ze last kreeg van angstaanvallen en hyperventilatie. Ze ontdekte dat ze hier geen last van had wanneer ze aan het zingen was. Ze zong in deze periode ooit dagen lang, en hoe zwaar die tijd ook was, dit hielp haar er doorheen. Jolanda zong al jaren en nam ook regelmatig zanglessen, maar pas tijdens haar ziekteperiode realiseerde ze zich hoe belangrijk zingen voor haar was. Een paar jaar daarvoor had ze al over stembevrijding gehoord, en nu besloot ze om zich aan te melden voor een workshop. Na deze workshop wist Jolanda dat ze ‘stembevrijder’ wilde worden en is vervolgens met veel passie en plezier de tweejarige opleiding Stembevrijding bij grondlegger Jan Kortie gaan volgen.


Jolanda van Echten

Jolanda over stembevrijding
“Respect voor het leven en voor ieders persoonlijke weg staan hierin bij mij voorop. Ik ondersteun mensen om meer ruimte voor beweging te creëren, om zaken van de schaduw in het licht te brengen, zodat ‘jij’ steeds meer zichtbaar wordt. Het is mijn passie om je te helpen jezelf te laten zien en te laten horen, op een voor jou passende manier. Om zo de stem van je ziel weer te laten klinken; echt en puur. Ik nodig je van harte uit om jezelf tijdens een workshop te laten zien en te laten horen vanuit het diepst van je ziel.”