familieopstellingen

Middag workshop Familie Opstellingen
van 13.00 tot 17.30u.
zaterdag 1 juni
zaterdag 28 september
zaterdag 2 november
zaterdag 7 december
Kijk hier voor ervaringen van deelnemers.


Familieopstellingen.
Familie opstellingen is een mooie manier om beweging te krijgen in problemen of dingen waar je in vast loopt. Dit kunnen lichamelijke, mentale of emotionele zaken zijn. Je vraag hoeft helemaal niet te gaan over je familie en je familie hoeft ook niet aanwezig te zijn. Eén keer meedoen is de beste manier om te weten wat een familie opstelling is, je bent van harte welkom.

Voor wie?
Binnen elke familie zijn verborgen dynamieken werkzaam, deze kunnen een goede voortgang van ons leven beperken. Relatieproblemen, depressie, angst, woede, chronische ziekten, altijd schuldig voelen, het "gevoel nergens bij te horen" of “ het leven niet voluit leven” , zijn voorbeelden van thema's die door het werken met familieopstellingen verhelderd kunnen worden. Je komt snel en zonder veel woorden tot de kern van een probleem of patroon. ” Iedere keer dat ik een familie opstelling bijwoon wordt ik getroffen door wat er tijdens een opstelling gebeurd. Het maakt op zo’n doeltreffende manier de dingen duidelijk dat krijg je met praten of therapie niet voor elkaar”

Plato:
“Hoe wil je een deel genezen zonder het geheel te behandelen? Of proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken. Als u het hoofd en het lichaam gezond wil maken moet u beginnen met het genezen van de ziel. Dit laatste is het belangrijkst”.

De klank van je hart

Yishi is Chinees voor: “De klank van je hart kennen”.

Met de eenvoudige en sierlijke oefeningen van Chi Neng Qigong laat je je levensenergie stromen en met familie opstellingen kijk je op een integere en liefdevolle manier naar iets in je leven wat vast lijkt te zitten. Zodat we onze kracht kunnen hervinden en met humor en plezier ons leven kunnen leven.

Zie aanbod voor de work-shops, of boek een individuele sessie.
Ervaringen van deelnemers

Eveline: -workshop Qigong en Opstellingen- "De bijeenkomst met Chi Neng in combinatie met opstellingen heeft mij als persoon kracht en inzicht gebracht. De begeleiding van Dimphy heb ik als oprecht en integer ervaren. Tijdens mijn zoektocht naar fijne en vakkundige mensen is Dimphy er een van. Dank hiervoor."

Jaap (met beide voeten in de klei): -workshop Qigong en Opstellingen- "Met Qigong(milde en ogenschijnlijke eenvoudige oefeningen) zak je goed in je lijf. En niet alleen ik. Ook de zeven andere deelnemers. Opstellingen bieden de mogelijkheid om "verscholen" leed te verwerken. Dimphy voelt de opstelling goed aan, stelt goede vragen en blijft samen met "het veld". Na verloop van tijd komt "het leed" boven water en kan "de inbrenger van het probleem" dit verwerken. De lucht klaart inderdaad op bij de inbrenger.
In familieopstellingen hoef je volgens mij niet te geloven en het is verre van zweverig. Als representant wordt vanzelf duidelijk hoe dit werkt. De volgende keer breng ik mijn vraag in en ga ik daar ook voor. Kennelijk was dit voor mij deze keer net een stapje te ver. "

- "Een bijzondere en liefdevolle avond die werd begeleid door Dimphy die dit perfect deed en alle tijd nam voor de deelnemers. Het was mijn 1e ervaring met familieopstelling en was represenant. Ik vond het bijna iets magisch hebben hoe dit werkt ook al is het niet uit te leggen. Voor herhaling vatbaar. "

Geesje: "Het was bijzonder hoe concreet en helder Dimphy de opstellingen begeleidde. Als representant wist ik meteen waar dit aan appeleerde in mijn eigen leven. Bij velen kwamen emoties tevoorschijn, die er mochten zijn, ze werden niet groter gemaakt of gesust. De opstelling deed zijn werk. Ik denk dat het de zuiverheid was, waarmee Dimphy werkte, dat we onszelf konden zijn."

Marloes: "Het was voor mij de eerste keer dat ik een familieopstelling bijwoonde. Het was een cadeau van mijn vriendin en daarmee haalde zij mij over de streep. Het was namelijk best spannend om de stap te zetten. Maar eenmaal bij Dimphy aangekomen in Boekel viel die spanning weg. Het is een hele fijne en veilige plek, waar alle ruimte is voor jezelf en voor je vragen. Ik mocht een vraag inbrengen. De familieopstelling ondergaan was een bijzondere ervaring die zich moeilijk in woorden laat vastleggen. De opstelling maakt zichtbaar wat voorheen wel voelbaar was, maar niet helder. Dat maakt de informatie die zich ontvouwt tijdens de opstelling van grote waarde."

Eric: "Ik vond de sessie afgelopen zaterdag wederom heel mooi. Bijzonder om te ervaren hoe opstellingen werken; hoe je kunt meeresoneren met datgene wat er is of wat er gemist wordt. Ik vind jouw begeleiding daarbij heel prettig en helpend; enerzijds stel je deelnemers gerust en biedt je een veilige omgeving, anderzijds help je via de opstelling door je duidelijke vraagstelling zaken die verborgen zijn zichtbaar te maken.
Heel mooi!""

Nicola: "Ik kwam naar Dimphy om in contact te komen met mijn gevoel rondom een vraag waar ik niet uit kwam. Ik voelde me gelijk thuis en vond de begeleiding van de opstelling super, afgestemd en helder - op zo een manier dat het echt als mijn opstelling voelde, met naadloos afstemming en suggesties wanneer dat passend en nodig was. Ik heb de sessie als zeer waardevol ervaren en het antwoord op mijn vraag gevonden, lekker tranen losgelaten en ben weg met duidelijkheid een stuk verwerking.
Ik raad Dimphy zeker aan! "

Hans: "Ik heb een hele fijne middag gehad met de Familie Opstellingen. In eerste instantie leek het of zich een 'toneelstukje' zich voor mij afspeelde. Al gauw merkte ik dat het echt was. Met name toen ik zelf vraagsteller was, merkte ik dat het toch wat bij me losmaakte toen er een connectie tot stand kwam. Ik ging er open in en merkte dat ik met andere ervaringen naar huis ging dan ik me van te voren had bedacht.
Ik vond de begeleiding heel prettig en erg professioneel. Ik ben me nog aan het beraden hoe ik hier op een goede manier een vervolg aan kan geven."

- "Mijn familie draagt nog steeds zo’n groot verdriet met zich mee door het verblijf in een Jappenkamp van mijn ouders toentertijd in Indonesië. Het is alsof daar eindelijk licht op mocht schijnen en er weer liefde door hen kan stromen. Dit is ook direct voelbaar in mijn eigen leven."

- "Ik was verrast hoe bijzonder het is om in een vrouwenlijn opgesteld te staan. Hoe direct voelbaar al die verschillende vrouwenlevens zijn en hoe veel je weerspiegeld ziet gewoon door langs deze representanten geleid te worden."

- “Er is een last van mijn schouders gevallen, dit inzicht maakt het zo veel gemakkelijker.”

- “Ik voel me nu veel steviger alsof ik eerst stond te draaien of wankelen terwijl ik dat niet wist.”

- “Dit inzicht heeft zo veel verwarring weg gehaald, wat een opluchting.”

- “Eindelijk erkenning voor iets wat ik wist dat er was maar niet eens kon benoemen, ik voel me vrij nu.”

- "Ik begrijp nu dat dit niet uit is te leggen en dat je het eerst mee moet maken. Ik heb zelf geen opstelling gehad maar zelfs als toeschouwer en representant is het heel indrukwekkend en verhelderend.”

- “De band met mijn ouders is helemaal verandert sinds de laatste opstelling.”

De klank van je hart

Yishi is Chinees voor: “De klank van je hart kennen”.

Met de eenvoudige en sierlijke oefeningen van Chi Neng Qigong laat je je levensenergie stromen en met familie opstellingen kijk je op een integere en liefdevolle manier naar iets in je leven wat vast lijkt te zitten. Zodat we onze kracht kunnen hervinden en met humor en plezier ons leven kunnen leven.

Zie aanbod voor de work-shops, of boek een individuele sessie.